Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Якщо юрособа обліковується за місцем проживання керівника, слід подати форму № 20-ОПП — ДПС

27 вересня 2022, 14:15
794
0
Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадало, що податковою адресою юридичної особи (відокремленого підрозділу юрособи) є місцезнаходження такої юридичної особи, відомості про що містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізосіб - підприємців та громадських формувань.

Платник податків зобов'язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, контролюючі органи за основним місцем обліку згідно з порядком обліку платників податків.

При цьому згідно з п. 8.4 розд. VIII Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. № 1588 юрособи повинні подавати повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою № 20-ОПП протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

А ваша бухгалтерія працює на всі 100? Рішення LIGA360 автоматизує усі щоденні завдання вашого департаменту. Аналітика, зміни законодавства, корисні калькулятори та інструменти подання звітності. Тільки зараз підключіть 5 бухгалтерів усього за 5000 грн/міс.

Тому будь-яка юридична особа (незалежно від того, за якою адресою вона зареєстрована) зобов'язана подати до контролюючого органу за основним місцем обліку повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою № 20-ОПП.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини