Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як покарають роботодавця у разі порушення строків виплати зарплати при спрощеному режимі регулювання — Держпраці

28 вересня 2022, 12:50
1750
0
Реклама

У Державній службі України з питань праці розповіли, розповіли, яка відповідальність передбачена для роботодавця у разі порушення строків виплати заробітної плати при спрощеному режимі регулювання.

А ваша бухгалтерія працює на всі 100? Рішення LIGA360 автоматизує усі щоденні завдання вашого департаменту. Аналітика, зміни законодавства, корисні калькулятори та інструменти подання звітності. Тільки зараз підключіть 5 бухгалтерів усього за 5000 грн/міс.

При цьому зазначили, що однією із істотних умов трудового договору при спрощеному режимі регулювання трудових відносин є відповідальність роботодавця за порушення строків виплати заробітної плати, що передбачає визначення у трудовому договорі розміру компенсації (у процентному відношенні до розміру зарплати (тарифної ставки або окладу (посадового окладу)), яка сплачується роботодавцем працівнику за кожний день затримки виплати зарплати.

Однак у трудовому договорі можуть бути відсутніми відповідні положення про відповідальність роботодавця. У такому випадку будуть застосовуватися норми законодавства про працю, які визначені КЗпП та Законом України «Про оплату праці».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини