Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібна ліцензія для реалізації пального за договором комісії - ДПС

29 вересня 2022, 13:45
651
0
Реклама

За діючим законодавством оптова торгівля пальним - діяльність із придбання та подальшої реалізації пального із зміною або без зміни його фізико-хімічних характеристик суб'єктам господарювання (у тому числі іноземним суб'єктам господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) роздрібної та/або оптової торгівлі та/або іншим особам.

При реалізації пального за договорами комісії комітент та комісіонер мають дотримуватись вимог Закону № 481, згідно яких діяльність з оптової торгівлі та зберігання пального може здійснюватися виключно з місць (в місцях), які зазначені у ліцензії на здійснення такої діяльності та використовуються ліцензіатом на правах власності або користування, і відповідно не передбачає можливість здійснювати діяльність із зберігання пального та/або торгівлю пальним з місць оптової чи роздрібної торгівлі/місць зберігання, які на правах власності або користування використовуються іншими суб'єктами господарювання. Про це відзначено у повідомленні Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків.

Отже, для здійснення оптової реалізації пального за договорами комісії як комітент, так і комісіонер, повинні отримати відповідні ліцензії на право оптової торгівлі пальним.

Замов LIGA360 та отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини