Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін підготував зміни до порядку подання фінзвітності

Реклама

Мінфін пропонує ряд змін до Порядку подання фінансової звітності. Для цього розробили відповідний проект постанови Кабміну.

По-перше, передбачать аби фінзвітність та консолідовану фінзвітність за МСФЗ складали материнські підприємства груп, у складі яких є підприємства, що становлять суспільний інтерес, материнські підприємства великої групи, які не належать до категорії великих підприємств.

По-друге, вкажуть, що таксономія фінзвітності за міжнародними стандартами видається Радою міжнародних стандартів бухгалтерського обліку.

По-третє, уточнять, що підприємства, які контролюють інші підприємства (материнські підприємства), крім фінансових звітів про власні господарські операції, подають консолідовану фінансову звітність групи власникам (засновникам), до центру збору фінансової звітності та іншим користувачам не пізніше 45 днів після закінчення звітного кварталу та не пізніше строків, передбачених законодавством для оприлюднення річної консолідованої фінансової звітності.

Також із Порядку № 419 приберуть згадку про підприємства, які ведуть спрощений бухгалтерський облік доходів та витрат відповідно до податкового законодавства.

Де бухгалтеру шукати актуальні форми й бланки? Усі чинні документи є в LIGA360:Бухгалтер. Тільки сьогодні придбай на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини