Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові правила формування електронних первинних документів та подання консолідованої фінзвітності – ДПС

Реклама

Головне управління ДПС у м. Києві нагадує що з 10.08.2022 року первинні документи, створені автоматично в електронній формі програмним забезпеченням інформаційно-комунікаційної системи, застосовуються у бухгалтерському обліку за умови наявності накладеного на електронний документ електронного підпису чи печатки з дотриманням вимог законодавства про електронні документи та електронний документообіг.

Це пов'язано з набранням чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 19.07.2022 р. № 2435-IX, яким зокрема, уточнено норми щодо формування електронних первинних документів та подання консолідованої фінансової звітності.

Водночас, Законом № 2435, зокрема:

- удосконалено окремі норми щодо подання фінансової звітності, складеної за МСФЗ на основі таксономії фінансової звітності в єдиному електронному форматі;

- запроваджено категорії груп материнського підприємства та його дочірніх підприємств;

- звільнено малі та середні групи від обов'язкового складання і подання консолідованої фінансової звітності;

- уточнено перелік підприємств, які складають фінансову звітність за МСФЗ, оприлюднюють консолідовану фінансову звітність разом з аудиторським звітом та вимоги до обов'язкових реквізитів первинних документів;

- уточнено норми щодо формування електронних первинних документів: зокрема, залежно від характеру господарської операції та технології обробки облікової інформації до первинних документів можуть бути включені додаткові реквізити.

Зміни оподаткування й бухобліку, податкові зобов?язання під час війни, особливості подання звітності - всі документи подано зручними блоками й систематизовано в LIGA360:Бухгалтер. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини