Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Педагоги, які служать за контрактом, мають право на збереження середнього заробітку – Мінекономіки

Реклама

За педагогічними та науково-педагогічними працівниками зберіга.nmя середній заробіток, у т. ч., які призвані на строкову військову службу або прийняті на військову службу за контрактом - підсумувало Мінекономіки у листі від 27.09.2022 р. № 4711-06/66974-03.

В міністерстві відсилають до ст. 57 Закону України "Про освіту", яка передбачає гарантії від держави педагогічним та науково-педагогічним працівникам, зокрема, що у разі проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, або військової служби за призовом осіб із числа резервістів в особливий період за такими працівниками зберігають попередній середній заробіток.

Водночас наголошують, що виплата компенсації роботодавцям у межах середнього заробітку працівників, призваних або прийнятих на військову службу в особливий період, за рахунок коштів державного бюджету законодавством не передбачено. Тож виплачують середній заробіток зазначеним працівникам за рахунок коштів роботодавця.

Раніше у листі Мінекономіки від 16.08.2022 р. № 4711-06/59141-07 відзначалося також, що педагогічні та науково-педагогічні працівники й надалі мають гарантію у збереженні середнього заробітку у разі призову на військову службу в особливий період.

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини