Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Компанія отримала статус резидента Дія Сіті в середині місяця: за якою ставкою оподатковувати виплати працівникам

Реклама

Податківці роз'яснили, за якою ставкою ПДФО оподатковує суми зарплати (винагороди), нараховані (виплачені) працівникам та гіг-спеціалістам, юрособа, яка отримала статус резидента Дія Сіті не з початку місяця.

Юридична особа, яка відповідає вимогам, визначеним ч. 1 ст. 5 Закону України "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні" від 15.07.2021 р. № 1667-IX (далі - Закон № 1667), та отримала статус резидента Дія Сіті не з початку місяця, оподатковує суми зарплати (винагороди), нараховані (виплачені) працівникам та гіг-спеціалістам за такий місяць, ПДФО за ставкою 18%.

Водночас ставка ПДФО у розмірі 5%, встановлена пп. 170.14 прим. 1.2 ПКУ, застосовується до доходів платника податку - спеціаліста резидента Дія Сіті з наступного за календарним місяцем, в якому юридичною особою набуто статус резидента Дія Сіті.

Якщо юридична особа у період її перебування у статусі резидента Дія Сіті залучає нових працівників, то оподатковують доходи таких працівників в порядку, визначеному пп. 170.14 прим. 1.2 ПКУ, за умови дотримання таким резидентом Дія Сіті вимог, встановлених пп. 2 та 3 ч. 1 ст. 5 Закону № 1667.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 103.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано у рішенні LIGA360:Бухгалтер. Замов рішення прямо сьогодні.

Користуйтеся в роботі:

- Дія Сіті: загальні правила оподаткування податком на прибуток;

- Дія Сіті: особливі умови оподаткування податком на прибуток;

- Дія Сіті: оподаткування фізичних осіб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини