Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Припинення дії міжнародного міжурядового договору з Республікою Білорусь: Кабмін зробив перші кроки

Реклама

ДПС повідомила про приєдналася до Багатосторонньої угоди компетентних органів про автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки (Multilateral Competent Authority Agreement on Automatic Exchange of Financial Account Information) (далі - Багатостороння угода CRS).

Таким чином Україна долучилась до міжнародної системи автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки відповідно до Загального стандарту звітності CRS, схваленого Радою Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) 15.07.2014.

Тепер ДПС, як компетентний орган України, здійснюватиме збір інформації від фінансових установ про фінансові рахунки, власників та/або контролюючих осіб власників таких рахунків, які є податковими резидентами інших юрисдикцій-партнерів по обміну, та щорічно на автоматичній основі буде обмінюватись вказаною інформацією з юрисдикціями-партнерами по обміну в рамках Багатосторонньої угоди CRS.

Приєднання ДПС до Багатосторонньої угоди CRS виступає необхідною, але ще не достатньою умовою для запровадження автоматичного обміну інформацією. Він стане можливим виключно після ухвалення Україною законодавства, необхідного для імплементації Загального стандарту звітності CRS.

Для цього Мінфін вже розробив проєкт Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо імплементації міжнародного стандарту автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки», який після завершення всіх узгоджувальних процедур буде надісланий до КМУ для подальшого подання до ВРУ.

Ексклюзивна пропозиція LIGA360:Бухгалтер - 2 за ціною 1! Купуєте рішення LIGA360 - обираєте ще одне у подарунок. Дізнайтеся про акційну пропозицію серпня за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини