Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податок не нерухомість сплачується за період реконструкції будівель промисловості – ДПС

Реклама

Платниками податку на нерухомість виступають фізичні та юридичні особи, в т. ч. нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, - звернули увагу в ГУ ДПС у Дніпропетровській області Відповідна норма закріплена у пп. 266.1.1 ПКУ.

Не є об'єктами оподаткування цього податку будівлі промисловості, віднесені до групи «Будівлі промислові та склади» (код 125) Державного класифікатора будівель та споруд ДК 018-2000, які використовуються за призначенням у господарській діяльності суб'єктів господарювання, основна діяльність яких класифікується у секціях B - F КВЕД ДК 009:2010, та не здаються їх власниками в оренду, лізинг, позичку (пп. «є» п.п. 266.2.2 ПКУ).

Проте ПКУ не містить норм щодо припинення виконання податкових зобов'язань з податку на нерухомість за об'єкти нерухомості, які перебувають у власності суб'єкта господарювання, але тимчасово не використовуються у його діяльності у зв'язку з реконструкцією, простоєм тощо. Тож за такі будівлі податок сплачують на загальних підставах.

Маєте питання щодо податку на нерухомість? Відповіді знайдете в LIGA360: Бухгалтер. Замов доступ прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини