Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП припиняє діяльність: як звітувати з плати за землю

11 жовтня 2022, 13:15
387
0
Реклама

Після внесення в поточному році до ЄДР запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП, податкову декларацію з плати за землю такою фізичною особою на наступний рік до контролюючого органу подавати не потрібно.

При цьому нарахування земельного податку на підставі правовстановлюючих документів, якими посвідчується право власності на земельну ділянку, або нарахування орендної плати на підставі укладеного договору оренди (до припинення його дії (розірвання)) буде здійснюватися контролюючим органом (за місцем знаходження земельної ділянки), який надсилає фізичній особі до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення плати за землю.

Одночасно податківці вказують, що у зв'язку з припиненням підприємницької діяльності, ФОП повинен звернутися до органів місцевого самоврядування для переоформлення або укладання додаткової угоди, щодо оформлення договору оренди державної та/або комунальної власності на фізичну особу (громадянина) у зв'язку з втратою статусу фізичної особи - підприємця.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 111.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини