Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи подавати ф. № 20-ОПП за наявності майна виключно на зберіганні за договором

13 жовтня 2022, 13:50
478
0
Реклама

ГУ ДПС у Закарпатській області нагадує: повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

Якщо між суб'єктами господарювання укладено договір згідно з яким однин суб'єкт господарювання (поклажодавець) передає іншому суб'єкту господарювання (зберігачу) на зберігання майно без права його використання у господарському обороті, повідомлення за ф. № 20-ОПП подається за такими правилами:

- суб'єкт господарювання - поклажодавець у повідомленні за ф. № 20-ОПП надає інформацію про майно, яке передає на зберігання. При цьому застосовує принцип укрупнення інформації про таке майно як про об'єкти, якщо вони однотипні чи мають однотипне призначення (наприклад: обладнання для торгового місця - лоток, прилавок, холодильник, столи, стільці у повідомленні зазначаються як один об'єкт - «Торгівельне місце», комп'ютери, принтери, інша офісна техніка - «Сервісний/Технічний центр» чи «Агентство», «Студія»). При цьому у графі 9 «Стан об'єкта оподаткування» повідомлення № 20-ОПП проставляється ознака «3 тимчасово не експлуатується». Після повернення такого майна зберігачем суб'єкт господарювання надає інформацію про зміни відомостей про об'єкт оподаткування;

- суб'єкт господарювання - зберігач надає у повідомленні № 20-ОПП інформацію про місце, призначене для зберігання майна (наприклад: склад, ангар, сховище).

Отримай максимум робочих інструментів й аналітики, слідкуй за змінами воєнного стану, та користуйся професійними сервісами для бухгалтерів. Дізнайся про LIGA ZAKON за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини