Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄБА просить продовжити чинні бронювання працівників та запустити «е-Відрядження»

Реклама

Європейська Бізнес Асоціація закликає створити просту та зрозумілу процедури отримання бронювань працівників та терміново удосконалити законодавство аби принаймні операційна діяльність компанії могла нормально продовжуватись, адже для цього вкрай важливими є працівники.

Починаючи із 10 вересня 2022 року постановою № 1002 продовжено чинні бронювання на 2 місяці без необхідності повторного погодження Міноборони.

Водночас станом на середину жовтня законодавчі зміни, необхідні для удосконалення процедури бронювання та скасування мобілізаційних завдань, так і не були прийняті.

Якщо взяти до уваги оптимістичний сценарій, за якого необхідні зміни до законодавства будуть прийняті упродовж шести тижнів, та час, необхідний для розгляду заявок на бронювання за нової процедури, то отримати нові бронювання можна не раніше другої половини грудня. Проте діючі бронювання будуть завершуватися з середини листопада і, відповідно, робота більшості критичних для продовольчої та економічної безпеки держави підприємств опиниться під загрозою.

Тому Європейська Бізнес Асоціація звернулась до Уряду з проханням подовжити ще на 2 місяці чинні бронювання без необхідності повторного погодження з Міноборони.

Це дозволить державі прийняти всі необхідні законодавчі зміни з дотриманням визначених законом строків та процедур, провести поступове перебронювання критичного для функціонування економіки персоналу без перевантаження системи, а бізнесу - продовжити працювати, забезпечувати роботу підприємств, підтримувати працівників, сплачувати податки та заробітні плати, тощо.

Анонсований із 1 вересня запуск механізму «е-Відрядження», за допомогою якого підприємства могли внести спеціальний депозит та отримати дозвіл на короткотермінове відрядження для свого працівника, так і не відбувся. Тому бізнес звертається з проханням до Уряду все ж запустити даний механізм, адже досить частко стратегічні питання розвитку підприємства, побудови нових логістичних маршрутів, інвестування, тощо не можуть вирішуватись онлайн, а потребують фізичної присутності.

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини