Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яким чином ФОП заповнює Типову форму, якщо дохід отримано в одному місяці, а витрати понесені у наступному

20 жовтня 2022, 15:10
281
0
Реклама

У ГУ ДПС у Закарпатській області інформують, що відповідно до п. 1 розділу І Порядку № 261 на підставі первинних документів за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід/понесено витрати, здійснюються записи про отримані доходи та документально підтверджені витрати.

Підпунктом 3 п. 1 розділу ІІ Порядку № 261 визначено, що у графі 2 відображається сума доходу, отриманого від здійснення господарської або незалежної професійної діяльності, зокрема, кошти, що надійшли на поточний рахунок, у касу платника податків та/або отримано готівкою, сума заборгованості, за якою минув строк позовної давності, вартість безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг).

Згідно з пп. 6 п. 1 розділу ІІ Порядку № 261 інформація про документально підтверджені витрати, пов'язані з господарською діяльністю зазначається у графах 5 - 10 Типової форма, зокрема, у графі 6 відображається вартість придбаних товарно-матеріальних цінностей, що реалізовані/використані у виробництві продукції, товарів (наданні робіт, послуг), або для використання під час провадження незалежної професійної діяльності.

Враховуючи викладене, ФОП на загальній системі оподаткування за підсумком дня (на підставі первинних документів) заповнює Типову форму наступним чином, зокрема:

- графу 2 - на дату фактичного отримання доходу від здійснення господарської діяльності;

- графу 6 - на дату фактично понесених витрат.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини