Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін скоригував норми деяких методрекомендацій з бухобліку

Реклама

Наказом Мінфіну від 18.10.2022 р. № 337 внесено зміни до Методичних рекомендаціях з бухгалтерського обліку основних засобів, біологічних активів, запасів, нематеріальних активів, а також щодо облікової політики підприємства.

Серед новацій, зокрема:

1. Амортизація об'єкта основних засобів нараховується, виходячи з нового строку корисного використання та ліквідаційної вартості, починаючи з місяця, наступного за місяцем зміни строку корисного використання та/або ліквідаційної вартості.

2. Зміна методу амортизації, строку корисного використання та ліквідаційної вартості об'єкта основних засобів відображаються як зміни облікових оцінок.

3. Біологічні активи при їх первісному визнанні оцінюються за справедливою вартістю зменшеною на очікувані витрати на продаж, крім випадків, коли справедливу вартість достовірно визначити неможливо.

4. Відпуск матеріалів понад встановлений ліміт або у разі заміни матеріалів може оформлюватися випискою окремої накладної (вимоги) матеріалів за дозволом керівника підприємства або осіб, на те уповноважених.

5. Інформація про залишок запасів у місцях зберігання на початок і кінець місяця, про їх надходження та витрачання може відображатися у матеріальному звіті, який складається матеріально відповідальною особою в довільній формі та подається до бухгалтерської служби, якщо графіком документообороту передбачено його складання. Матеріальний звіт заповнюється у кількісному виразі на підставі первинних документів про наявність та рух запасів.

6. Сигнальна довідка складається в одному примірнику завідуючим складом (комірником) та заповнюється на підставі даних складського обліку.

Хочете налагодити ефективну роботу бухгалтерії? Спробуйте рішення LIGA360 для вашого департаменту. Моніторте зміни законодавства, економте час на поданні звітності, діліться аналітикою та практичними рекомендаціями для роботи. Замовте LIGA360 прямо зараз за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини