Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скорочення штату сторожів на користь послуг охоронної компанії: чи повідомляти центр зайнятості

Реклама

Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області пояснило, чи доведеться повідомляти центр зайнятості про майбутнє скорочення працівників, якщо промислове підприємство вирішило забезпечити збереження майна послугами охоронної фірми, що приведе до скорочення штату сторожів.

Роботодавець повинен інформувати центр зайнятості про заплановане вивільнення працівників за два місяці до такого кроку, якщо звільнення на підставі скорочення є масовим (ст. 48, п. 4 ч. 3 ст. 50 Закону України «Про зайнятість населення»).

Масовим вивільненням з ініціативи роботодавця (крім випадку ліквідації юридичної особи) згідно із ст. 48 Закону України «Про зайнятість населення» виступає одноразове або упродовж:

1) одного місяця: вивільнення 10 і більше працівників на підприємстві, в установі та організації з чисельністю від 20 до 100 працівників; вивільнення 10 і більше відсотків працівників на підприємстві, в установі та організації з чисельністю від 101 до 300 працівників;

2) трьох місяців - вивільнення 20 і більше відсотків працівників на підприємстві, в установі та організації незалежно від чисельності працівників.

Слідкуй за змінами законодавства щодо дистанційної роботи, оплати праці чи звільнення працівників в умовах воєнного стану. Все потрібне для HR-фахівця й кадровика є у LIGA360. Замовляй сьогодні.

Також переглядайте публікації:

- Скорочення штату й чисельності працівників;

- Скорочення штату та чисельності працівників під час реорганізації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини