Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці вказало на умови запровадження дистанційної роботи працівників

Реклама

Новоприйняті працівники можуть працювати дистанційно після укладення трудового договору про дистанційну роботу в письмовій формі - зазначили в Східному міжрегіональному управління Держпраці.

Типову форму трудового договору про дистанційну роботу затверджує Мінекономіки.

В такому договорі вказують:

- найменування роботи, професії або посади працівника;

- трудові функції;

- терміни дії договору;

- умови оплати праці;

- тривалість робочого часу й відпочинку;

- порядок і терміни забезпечення обладнанням, програмно-технічними та іншими засобами та/або розмір, порядок і терміни виплати працівникам компенсації за використання належних їм або орендованих ними засобів та інших відшкодувань витрат;

- порядок і терміни подання звітів про виконану роботу;

- способи комунікації між працівником і роботодавцем тощо.

Коли запроваджується тимчасовий дистанційний режим роботи для працівників, що вже працюють, то закон дозволяє зробити це за допомогою наказу (розпорядження).

Однак перевести працівника на дистанційну роботу можна лише за його згодою. Переведення з ініціативи роботодавця вважатиметься зміною істотних умов роботи, про що працівників попереджають. У період воєнного стану повідомлення працівника про зміну істотних умов праці та зміну умов оплати праці здійснюється не пізніш як до запровадження таких умов.

Слідкуй за змінами законодавства щодо дистанційної роботи, оплати праці чи звільнення працівників в умовах воєнного стану. Все потрібне для HR-фахівця й кадровика є у LIGA360. Замовляй сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини