Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрапить сума сплаченого військового збору ФОПом-загальносистемником до його витрат — ДПС

31 жовтня 2022, 17:00
308
0
Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадало, що платниками військового збору є, зокрема фізична особа - резидент, яка отримує доходи як з джерела їх походження в Україні, так і іноземні доход.

LIGA360:Підприємець - твій помічник в мінливому бізнес-середовищі. Знай про зміни й нововведення воєнного часу, подавай звітність в пару кліків, читай галузеві новини. Придбай рішення прямо зараз.

При цьому пунктом 177.4 ПКУ визначено перелік витрат, безпосередньо пов'язаних з отриманням доходів ФОП від провадження господарської діяльності на загальній системі оподаткування. До цього переліку увійшли суми податків, зборів, які пов'язані з проведенням господарської діяльності такого ФОП (крім ПДВ для ФОП, зареєстрованого як платник ПДВ, та акцизного податку, ПДФО від господарської діяльності, податку на майно).

Таким чином, ФОП на загальній системі оподаткування не має право включати до складу своїх витрат суму сплаченого військового збору в розмірі 1,5% чистого оподатковуваного доходу.

Захистити своє майно від рейдерів і шахраїв у період кризи допоможе сервіс SMS-Маяк. Як перемогти їх у судових баталіях навчить система VERDICTUM. Тримати руку на пульсі чергових новацій у законодавстві від нашої влади буде легко у LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини