Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено зміни до НП(С)БОДС 121 «Основні засоби»: діятимуть із 1 січня 2023 року

Реклама

Наказом Мінфіну від 03.10.2022 р. № 312 затверджені зміни до Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку в державному секторі 121 «Основні засоби». Документ запрацює із 1 січня 2023 року.

По-перше, первісною вартістю об'єкта основних засобів, отриманого у результаті обміну на інший актив згідно із законодавством, буде його справедлива вартість на дату оприбуткування. Якщо справедливу вартість отриманого або переданого об'єкта основних засобів визначити неможливо, первісною вартістю отриманого об'єкта основних засобів є первісна (переоцінена) вартість переданого активу з урахуванням суми зносу.

По-друге, строк корисного використання (експлуатації) та ліквідаційна вартість об'єкта основних засобів переглядатиметься на кінець звітного року у разі зміни очікуваних економічних вигод від його використання.

Амортизація об'єкта основних засобів нараховуватиметься з урахуванням нового строку корисного використання та ліквідаційної вартості, починаючи з місяця, наступного за місяцем зміни строку корисного використання та/або ліквідаційної вартості.

Зміна строку корисного використання та зміна ліквідаційної вартості об'єкта основних засобів відображатиметься як зміни облікових оцінок.

Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано у рішенні LIGA360:Бухгалтер. Замов рішення прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини