Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Компенсацію відпускних мобілізованим і педпрацівникам виплачуватимуть за новими правилами — законопроєкт

2 листопада 2022, 10:50
9802
0
Реклама

У Верховній Раді України 31 жовтня 2022 року було зареєстровано законопроєкт «Про внесення змін до статті 24 Закону України «Про відпустки» щодо гарантування права мобілізованих осіб на отримання грошової компенсації за невикористану відпустку» № 8164.

Законопроєкт передбачає внесення змін до ст. 24 Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 р. № 504/96-ВР, які гарантуватимуть право мобілізованим особам на отримання грошової компенсації за невикористану відпустку у разі призову на військову службу.

Захистити своє майно від рейдерів і шахраїв у період кризи допоможе сервіс SMS-Маяк. Як перемогти їх у судових баталіях навчить система VERDICTUM. Тримати руку на пульсі чергових новацій у законодавстві від нашої влади буде легко у LIGA360.

Так, передбачається, що працівнику виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину - особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, не лише у випадку звільнення, але й у разі призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, призову на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період.

Також законопроєктом передбачається, що у разі призову керівних, педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників, спеціалістів навчальних закладів, які до звільнення пропрацювали не менш як 10 місяців, на військову службу під час мобілізації, на особливий період, призову на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період грошова компенсація виплачується за не використані ними дні щорічних відпусток з розрахунку повної їх тривалості.

Слідкуй за змінами законодавства щодо дистанційної роботи, оплати праці чи звільнення працівників в умовах воєнного стану. Все потрібне для HR-фахівця й кадровика є у LIGA360. Замовляй сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини