Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Основні правила заповнення таблиці даних при блокуванні податкових накладних: вказівки ДПС

Реклама

ДПС зупинилась на особливостях заповнення таблиці даних платника ПДВ, яку подають у разі зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН.

Керуємося п. 13 Порядку № 1165, за яким у таблиці даних платника податку (далі - Таблиця) зазначають:

- види економічної діяльності відповідно до КВЕД ДК 009:2010;

- коди товарів згідно з УКТЗЕД, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України;

- коди послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг ДК 016:2010 (далі - ДКПП), що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України.

При цьому не допускається одночасне заповнення граф щодо придбання (отримання) і постачання/надання товарів/послуг в одному рядку Таблиці..

Коди послуг згідно з ДКПП у Таблиці містять від 5 (наприклад: 02.40) до 14 символів.

Після подання Таблиці, надалі при складанні ПН/РК, коди товарів згідно з УКТ ЗЕД або коди послуг згідно з ДКПП вказуються на рівні тих знаків (цифр), які зазначені в поданій Таблиці. Якщо в Таблиці коди будуть вказані на рівні 4 перших цифр, а в ПН/РК - на рівні 12 цифр, то реєстрація такої ПН/РК може бути зупинена (наприклад, код «33.12» і код «33.12.24-00.00» не ідентичні і розуміються як різні коди).

Якщо отримана попередня оплата за товари, постачання яких ще не відбулося, то це не позбавляє платника податку права навести у Таблиці інформацію щодо товарів відносно яких вона отримана.

Таблицю подають з поясненням, в якому зазначають вид діяльності, з посиланням на податкову та іншу звітність платника податку.

Платник податків може подати Таблицю без наявності факту зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН.

Раніше ДПС також навела рекомендації із подання таблиці даних при блокуванні податкових накладних.

Ключові бухгалтерські новини й аналітика - у рішенні LIGA360. Налайштуйте свою стрічку новин з обраних ресурсів, читайте усі бухгалтерські видання LIGA ZAKON на єдиній платформі. Замовте зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини