Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як відображається в декларації залишок від'ємного значення ПДВ, який зараховується до податкового кредиту наступного звітного періоду

3 листопада 2022, 13:40
565
0
Реклама

Незалежно від того, чи минуло 1095 днів з дати виникнення податкового кредиту, оплачений залишок від'ємного значення податку, що зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду, відображається в податковій декларації з ПДВ до повного його погашення.

Нарахування податкового кредиту здійснюється незалежно від того, чи такі товари/послуги та основні фонди почали використовуватися в оподатковуваних операціях у межах провадження господарської діяльності платника податку протягом звітного податкового періоду, а також від того, чи здійснював платник податку оподатковувані операції протягом такого звітного податкового періоду.

Відповідно до п. 102.5 ПКУ заяви про повернення надміру сплачених грошових зобов'язань або про їх відшкодування у випадках, передбачених ПКУ, можуть бути подані не пізніше 1095 дня, що настає за днем виникнення такої переплати або отримання права на таке відшкодування.

Згідно з пп. "а" пп. 14.1.11 ПКУ заборгованість за зобов'язаннями, щодо яких минув строк позовної давності, є безнадійною заборгованістю.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.24 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Стикнулися з проблемою при поданні звітності? Відповідь знайдете у LIGA360:Бухгалтер. Аналітика, роз?яснення законодавчих змін, алгоритми дій для бухгалтера та сервіси онлайн-звітності - усе на єдиній платформі. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини