Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ пом'якшив низку валютних обмежень

7 листопада 2022, 11:05
1665
0
Реклама

НБУ повідомив, що із 5 листопада 2022 року постановою від 04.11.2022 р. № 227 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" він вніс зміни, зокрема, до таких питань:

1. Придбання товарів за кордоном для підтримання обороноздатності України.

Доповнено тепловізорами та низкою інших приладів перелік товарів оборонного призначення, які мають змогу купувати за кордоном фізичні особи - волонтери з метою сприяння підвищенню обороноздатності України.

До відповідного переліку раніше також були включені: рації, бронежилети, каски, шоломи, військова та тактична форма, військове та тактичне взуття, захисний одяг, оптичні прилади для слідкування, безпілотні літальні апарати, спальні мішки, каремати та засоби для надання домедичної допомоги.

2. Діяльність українських експортерів.

Створено умови, щоб українські експортери мали змогу брати участь у тендерах щодо поставки товарів нерезидентам. Так, із 5 листопада банки фактично отримали можливість надавати тендерні гарантії на ці операції.

Відповідні зміни поліпшать умови ведення бізнесу для українських виробників, адже тендерні гарантії застосовуються для виходу на нові ринки та пошуку нових експортних можливостей.

Замов LIGA360 та отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

3. Використання іноземної валюти благодійними фондами.

Банки не враховуватимуть наявні залишки коштів у іноземній валюті на рахунках благодійних фондів та не вимагатимуть продажу та/або використання наявної валюти під час задоволення заявок на купівлю іноземної валюти для оплати імпортних контрактів.

4. Відкриття банками рахунків військовослужбовцям.

Розширено перелік документів, на підставі яких банки можуть відкривати рахунки військовослужбовцям та здійснювати їхню ідентифікацію та верифікацію, посвідченнями офіцера, генерала та адмірала.

Як надійно захистити бізнес в умовах воєнного стану? З корпоративним рішенням LIGA360. Контролюйте ризики правового поля, договірної роботи, співпраці з контрагентами. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини