Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як ДПС виявляє схеми «дроблення» бізнесу на декілька ФОП

Реклама

ДПС виявила, що одна з мереж магазинів сімейного шопінгу в кожному торгівельному залі продавала одні і ті ж товари одночасно декількома ФОП (на кожній касі - інший суб'єкт господарювання).

До того ж ці ФОП продавали товари без видачі розрахункових документів встановленої форми та змісту на повну суму операції.

Тож за ініціативи ДПС працівниками територіальних підрозділів податкового аудиту проведені 17 фактичних перевірок мережі магазинів сімейного шопінгу, які діють на території Вінницької, Житомирської, Київської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської областей.

Податківці виявили та задокументували значні порушення податкового законодавства на загальну суму понад 3,4 млн грн.

Окрім того, роботодавці порушували трудове законодавство, зокрема, задокументовано 24 особи, яких допустили до виконання обов'язків без подання до ДПС повідомлення про прийняття їх на роботу.

В ході фактичних перевірок мережі магазинів сімейного шопінгу працівниками податкового аудиту проведені хронометражі господарської діяльності несумлінних платників податків, за результатами яких у всіх випадках середньодобовий виторг, проведений через РРО, збільшився від 40% до 1700%.

Максимум інструментів для бухгалтера - у рішенні LIGA360. Планувальник робочого дня, алгоритми дій для бухгалтера, шаблони й бланки, сервіс онлайн-звітності. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини