Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Квитанції про обробку заяв-розрахунків від Фонду соцстраху затримуються через відключення електроненергії

Реклама

У Фонді соцстрахування попереджають, що друга та третя квитанції про прийняття поданих страхувальниками заяв-розрахунків можуть надходити пізніше, ніж зазвичай. Це пов'язано із стабілізаційними та екстреними відключеннями електроенергії.

Після відновлення електропостачання всі отримані заяви обробляються системою та фахівцями Фонду соцстрахування у найкоротші терміни. Аби фінансування лікарняних і декретних не припинялось фахівці опрацьовують заяви щойно це стає можливим, зокрема, поза робочим часом.

Заява-розрахунок відправлена успішно, якщо надійшла перша квитанція. Якщо перша квитанція не надійшла, це може вказувати на неможливість системи отримати електронний документ, зокрема, через відсутність електропостачання. Тоді заяву-розрахунок необхідно направити повторно через деякий час.

Приймають заяви-розрахунки у декілька етапів: усі заяви проходять автоматизований контроль, ручну перевірку фахівцями ФССУ та верифікацію. Третина заяв-розрахунків містять помилки.

Також використовуйте в роботі публікацію «Електронні лікарняні: як подати заявку до ФСС».

Виникло складне кадрове питання на підприємстві? Допоможе рішення LIGA360. Знайдіть відповіді експертів, аналітику чи алгоритми дій для кадровика. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини