Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС підтвердила право на звільнення ФОП 1-2 груп від сплати єдиного податку у період війни

Реклама

Тимчасово, з 1 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану на території України, згідно з абз. 1 пп. 9.1 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ, ФОП - платники єдиного податку першої та другої груп мають право не сплачувати єдиний податок.

При цьому такими особами декларація платника єдиного податку - ФОП не заповнюється період, у якому єдиний податок не сплачувався.

Таким чином, ФОП - платники єдиного податку першої і другої груп, які не сплачували єдиний податок під час воєнного стану відповідно до абз. 1 пп. 9.1 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ, в податковій декларації платника єдиного податку (у разі виникнення обов'язку щодо подання податкової декларації платника єдиного податку) відображають відсутність щомісячних авансових внесків єдиного податку за відповідний податковий (звітний) період.

При цьому ФОП - платник єдиного податку (першої або другої групи платника єдиного податку), який скористався наданим ПКУ правом не сплачувати єдиний податок у період з 1 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану на території України, не несе встановлену ПКУ відповідальність за несплату єдиного податку у цей період.

Відповідна позиція озвучена ДПС у листі від 07.11.2022 р. № 695/2/99-00-24-01-03-02 на запит нардепа Я.Железняка.

Тільки до кінця тижня забронюйте свою знижку на рішення LIGA360! Заповніть форму, і дізнавайтесь першими про ексклюзивну пропозицію до дня народження LIGA ZAKON.

В ньому ж наголошено, що вимогами п. 12 розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону про РРО встановлено, що тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України санкції за порушення вимог цього Закону не застосовуються, крім санкцій за порушення порядку розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини