Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес вправі дізнаватись у банків, хто переказує кошти на їх рахунки – НБУ

Реклама

ДПС поділилась із платниками податків листом НБУ від 31.10.2022 р. № 18-0006/75942 щодо банківської таємниці.

Відомості про банківські операції та рахунки можуть бути надані тільки самим клієнтам або їхнім представникам (абз. 2 ч. 1ст. 1076 ЦКУ). Іншим особам, у т. ч. органам державної влади, їхнім посадовим і службовим особам, такі відомості можуть бути надані виключно у випадках та в порядку, встановлених Законом України «Про банки і банківську діяльність».

Банківською таємницею виступає інформація про операції, проведені на користь чи за дорученням клієнта, вчинені ним правочини.

Водночас виписки з клієнтських рахунків є підтвердженням виконаних за операційний день операцій і призначаються для видачі або відсилання клієнту. Порядок, періодичність друкування та форма надання виписок (у паперовій/електронній формі) із клієнтських рахунків обумовлюються договором банківського рахунку, який укладається між банком і клієнтом під час відкриття рахунку.

Тож клієнт може отримати від банку інформацію щодо операцій, проведених за його дорученням чи на його користь (у т.ч. стосовно контрагента), яку він повідомив банку для отримання ним платіжних послуг на підставі запиту або шляхом отримання виписки у порядку, визначеному договором банківського рахунку.

Отримай суперумови на рішення LIGA360 - тільки до дня народження LIGA ZAKON. Забронюй свою знижку до 18 листопада.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини