Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відмови у сплаті платіжними картками на касах магазинів знову на контролі в ДПС

Реклама

Податкові інспектори ходять на перевірки до торгівельних об'єктів для контролю за порядком проведення розрахункових операції через РРО та використанням POS-терміналів. Адже частішають випадки відмов у розрахунках споживачам за товари/послуги POS-терміналом (електронними платіжними засобами).

За наведеними ДПС даними упродовж травня-липня 2022 року на територіях, де відсутні бойові дії, проведено 1110 фактичних перевірок суб'єктів господарювання, що ймовірно неправомірно відмовляються від розрахунків за товари (послуги) в безготівковій формі за допомогою банківських платіжних засобів.

Тепер очікується застосування штрафів на суму понад 9,5 млн гривень, а під час перевірок встановлено 463 випадки неправомірної відмови від розрахунків за товари (послуги) за допомогою банківських платіжних засобів.

Треба враховувати, що порушення порядку готівкових розрахунків за товари (послуги), у т. ч. недотримання установлених законодавством вимог щодо забезпечення можливості розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів, тягне за собою штраф на ФОП, посадових осіб юрособи від 100 до 200 НМДГ (від 1700 грн до 3400 грн), що передбачено ст. 16315 КУпАП.

Також переглядайте публікацію «Якщо не всі з РРО/ПРРО, то хоч будуть із POS-терміналами: Кабмін затвердив строки для торговців».

Отримай суперумови на рішення LIGA360 - тільки до дня народження LIGA ZAKON. Забронюй свою знижку до 18 листопада.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини