Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фіскальні чеки при роздрібному продажу алкоголем повинні містити реквізити акцизних марок: ДПС перевіряє

Реклама

Починаючи із 01.01.2022 року у суб'єктів господарювання, що здійснюють роздрібний продаж алкогольних напоїв, які відповідно до діючого законодавства підлягають маркуванню марками акцизного податку, з'явився обов'язок відображати у фіскальних касових чеках цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку (серія та номер). Цього вимагає наказ Мінфіну від 08.06.2021 р. № 329.

Під час фактичних перевірок за результатами аналізу розрахункових документів, створених РРО/програмними РРО (у тому числі за даними, що надходять до Системи обліку даних РРО), податківці констатують часті випадки не відображення суб'єктами господарювання обов'язкового реквізиту - цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої у відповідній графі розрахункового документа (рядок 9).

Відсутність реквізитів марок акцизного податку у фіскальних касових чеках, які формують РРО та програмні РРО при продажу алкогольних напоїв, призводить до створення невідповідних розрахункових документів. За це слідують фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995р. № 265/95-ВР, у таких розмірах:

- 100% вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг) - за порушення, вчинене вперше;

- 150% вартості проданих з порушеннями товарів (робіт, послуг) - за кожне наступне вчинене порушення.

Замов LIGA360 та отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Плати менше - отримуй більше рішень LIGA360! Тільки до 23 листопада придбай 3 рішення за 3000 грн/міс, або 5 - за 5000 грн міс. Більше про умови акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини