Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За яким курсом НБУ визначати вартість товарів при складанні ПН при експорті товарів

23 листопада 2022, 16:00
232
0
Реклама

При експорті товарів датою виникнення податкового зобов'язання з ПДВ є дата оформлення митної декларації, яка відображає завершення процедури митного оформлення експортної операції, яка визначається за фактом проставлення посадовою особою митного органу на всіх аркушах такої декларації відбитку особистої номерної печатки, що засвідчує факт перетинання митного кордону України, а в разі електронного декларування - за наявності внесеної до неї посадовою особою митного органу, яка завершила митне оформлення, за допомогою автоматизованої системи митного оформлення відмітки про завершення митного оформлення з використанням електронного підпису чи печатки, що базуються на кваліфікованому сертифікаті відкритого ключа та перетвореної у візуальну форму.

На дату виникнення податкового зобов'язання платник ПДВ - експортер складає податкову накладну з урахуванням офіційного курсу гривні до іноземних валют, який встановлено Національним банком України у попередній робочий день.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.09 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Максимум зручних інструментів для роботи бухгалтера - у рішенні LIGA360. Новини й аналітичні видання, форми та бланки, а також відповіді з актуальних питань воєнного стану й законодавчих змін. Замовити зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини