Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін визначив порядок перевірки контролюючої особи

Реклама

Мінфін наказом від 01.11.2022 р. № 360 затвердив Порядку проведення перевірки контролюючої особи.

Його застосовують посадові особи контролюючих органів під час документальних перевірок контролюючих осіб, якими є фізичні або юридичні особи - резиденти України, що є прямими або опосередкованими власниками (контролерами) контрольованої іноземної компанії.

Підстави для перевірки контролюючої особи -отримання контролюючим органом податкової інформації, що свідчить про неподання платником податків або подання з порушенням вимог ст. 39-2 ПКУ звіту про контрольовані іноземні компанії та/або ненадання контролюючому органу відповіді згідно з пп. 392.6.2 ПКУ. Перевірка контролюючої особи проводиться також за наявності підстав, визначених пп. 78.1.1, 78.1.2, 78.1.4, 78.1.5, 78.1.21 ПКУ.

Предметом перевірки контролюючої особи - своєчасність, достовірність, повнота нарахування та сплати податку на прибуток підприємств або ПДФО, воєнного збору, а також дотримання законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, та яка проводиться на підставі податкових декларацій (розрахунків), звітів та повідомлень про контрольовані іноземні компанії, інших форм звітності, документів та інформації, що визначена зокрема пп. 75.1.2 ПКУ.

Максимум зручних інструментів для роботи бухгалтера - у рішенні LIGA360. Новини й аналітичні видання, форми та бланки, а також відповіді з актуальних питань воєнного стану й законодавчих змін. Замовити зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини