Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівники, з якими призупинено трудові відносини, зможуть придбати страховий стаж — Президент підписав Закон

24 листопада 2022, 14:05
3239
0
Реклама

23.11.2022 р. Президент України підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення механізму участі у загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванні» від 04.11.2022 р. №2734-IX (законопроект №7649).

Ним доповнено у Законі України від 08.07.2010 р. № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» перелік платників, які мають право на добровільну сплату ЄСВ.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Таке право матимуть також особи, які досягли 16-річного віку та не належать до осіб, яким призначено пенсію у солідарній системі, відповідно до договору про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що укладається з Пенсійним фондом.

Договір про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування можна буде укласти в електронній формі через Портал Дія, у тому числі з використанням мобільного додатка Дія, або через вебпортал електронних послуг ПФУ.

Завдяки цьому наймані працівники, з якими призупинені трудові договори, отримають право на добровільну сплату ЄСВ самостійно.

Детальніше про це читайте в повідомленні «Працівники, з якими призупинено трудові відносини, зможуть зберегти страховий стаж».

Увага! Акційні ціни на рішення LIGA360 продовжено до 25 листопада. Поспішіть замовити рішення "Преміум" для бухгалтерів та HR зі знижкою 50%.  

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини