Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Критерії ризиковості при блокуванні податкових накладних скоригують: деталі від Гетманцева

Реклама

Данило Гетманцев продовжує інформувати платників ПДВ про ситуацію із змінами до порядку призупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН. Наразі є перші зрушення щодо зміни до Постанови № 1165.

Як бухгалтеру швидко знайти форму, бланк або нормативний акт? Понад 1,7 мільйонів документів є у LIGA360. А аналітичні фільтри допоможуть зробити пошук ще зручніше. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Ключова новація - розширено ознаки безумовної реєстрації ПН/РК. Без автоматизованого моніторингу буде здійснюватися реєстрація ПН, в яких загальна сума обсягу постачання не перевищує 5 тис. грн, та РК, в яких сума обсягу операцій на зменшення та/або сума операцій на збільшення не перевищує 5 тис. грн.

Загальна сума таких операцій у поточному обмежена обсягом операцій на суму 500 тис. грн.

Це може вже зараз зняти велику кількість проблем для малого бізнесу, який зіткнувся з збільшенням блокування накладних.

Окрім того буде вирішена ще одна проблему, на яку скаржилися платники податків.

Зобов'яжуть ДПС обов'язково зазначати у рішеннях про відповідність п. 8 Критеріїв ризиковості платника податку деталізованої інформації щодо причин та підстав розгляду питання відповідності платника податку цьому Критерію.

Податкова служба має вказати, зокрема, щодо виду операції (придбання/постачання), періоду, УКТЗЕД та ЄДРПОУ контрагента, для того, щоб бізнес розумів через які операції виникли питання та скасувати рішення, якщо вказані підстави не відповідають дійсності.

Також критерій ризиковості платника податку на підставі п. 8 доповнено умовою щодо не застосування цього пункту, якщо ризикова операція зазначена у ПН/РК або дата отримання інформації щодо здійснення ризикової операції перевищує 365 днів на дату прийняття рішення.

Пропонуються підвищені критерії визначення позитивної податкової історії щодо обсягу постачання, на яку платник податку може зареєструвати ПН/РК у поточному місяці - з 500 тис. грн до 1 млн. грн, а з 50 тис. грн на одного контрагента - збільшено до 100 тис. грн. Пункт 4 Показників, за якими визначається позитивна податкова історія, поширити на платників податку четвертої групи єдиного податку.

Вирішене питання врахування націнки при поверненні товару.

Зі слів нардепа це не вирішить до кінця всі проблеми, проте є кроком вперед на зустріч чесному бізнесу.

В найближчі дні варто очікувати ще змін, які також будуть спрямовані на спрощення роботи платників податків.

Ще не встигли замовити рішення LIGA360 для команд? Поспішайте, адже пропозицію "3 рішення LIGA360 за 3000 грн/міс, або 5 - за 5000 грн/міс" продовжено до 25 листопада. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини