Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові правила в оподаткуванні для ФОПів на ІІІ групі єдиного податку — законопроєкт

28 листопада 2022, 10:15
2599
0
Реклама

24 листопада 2022 року у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт «Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо особливого режиму оподаткування окремих платників третьої групи єдиного податку» № 8226 від 24.11.2022 р.

Він у майбутньому має спростити систему оподаткування ФОП. Основна мета законопроєкту - спростити механізм виконання податкових обов'язків ФОПами, які є платниками єдиного податку ІІІ групи без ПДВ та не мають найманих осіб.

У Мінцифри повідомили, що законопроєкт № 8226 дозволить ФОПам-спрощенцям ІІІ групи автоматично сплачувати податки і подавати звітність. Після впровадження цього законопроєкту можна буде подати онлайн-заявку для переходу на нову систему та відкрити спецрахунок у банку.

Тож ІТ-фахівцям, SMM-менеджерам, дизайнерам та іншим ФОП ІІІ групи без найманих працівників більше не потрібно буде:

- власноруч платити податки,

- подавати декларації вручну,

- стежити за датами сплати податків.

Щодо того, як саме працюватиме система Smart-ФОП, у Мінцифри зазначили, що усе відбуватиметься автоматично без участі самого підприємця чи бухгалтера. Передбачається, що нова система буде інтегрована в платформу "Дія", де особа зможе як подати заяву на перехід (обрання) на спеціальний податковий режим, коли банк виступає податковим агентом, так і відкрити спеціальний підприємницький рахунок.

LIGA360:Підприємець - твій помічник в мінливому бізнес-середовищі. Знай про зміни й нововведення воєнного часу, подавай звітність в пару кліків, читай галузеві новини. Придбай рішення прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини