Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В зимовий період обіцяють нікого не штрафувати за зберігання запасів пального для заправки генераторів

Реклама

До суб'єктів господарювання (у тому числі іноземних суб'єктів господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) застосовують штрафи у разі зберігання пального без наявності ліцензії у розмірі 500 000 грн (ч. 2 ст. 17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР).

Звісно велика кількість суб'єктів господарювання почали запасатися і зберігати пальне зокрема, для генераторів, тож і непокоються про ймовірні штрафи, якщо досі ліцензію на зберігання пального вони не отримували.

Голова податкового комітут ВРУ Д.Гетманцев відзначає, що жодного штрафу на суб'єктів господарювання (крім, звичайно, АЗС, НПЗ та оптовиків) у період зими накладено не буде. Відповідні зміни будуть внесені до законодавства незабаром. Також перевірок не буде ані до, ані після змін.

Ну а тим, хто зраду розганяє, він радить спочатку з'ясувати, що зберігання пального не суб'єктами господарювання не тягне відповідальності і зараз (до змін).

Схоже тут мова йде уже про громадян, які теж мають ємності із пальним для заправлення своїх генераторів.

Як швидко знайти форму, бланк або нормативний акт? Понад 1,7 мільйонів документів є у LIGA360. А аналітичні фільтри допоможуть зробити пошук ще зручніше. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Користуйтесь в роботі публікаціями:

- Переміщення пального в умовах відсутності електрики та Інтернету: рекомендації ДПС із складання акцизної накладної;

- Коли отримується ліцензія на зберігання пального для власних потреб: висновок Верховного Суду;

- Які податкові наслідки втрати пального внаслідок військової агресії - ДПС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини