Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи штрафує ДПС за нестворення щоденних Z-звітів при відключенні електрики

Реклама

В ДПС відповіли, чи штрафуватимуть бізнес за нестворення (несвоєчасне створення) щоденних Z-звітів на РРО або ПРРО з причини потенційного/аварійного відключення електроенергії у період дії воєнного стану.

Податківці вказують, що у випадку нестворення (несвоєчасного створення) щоденних Z-звітів на РРО або програмних РРО, з причин потенційного/аварійного відключення електроенергії, суб'єкти господарювання не нестимуть відповідальності за умови підтвердження такого факту належними доказами, зокрема, інформацією, розміщеною на вебпорталах, енергопостачальних компаній про відключення електроенергії у відповідній місцевості чи неможливості її постачання через пошкодження енергетичних мереж, тощо.

Проте, коли порушено суб'єктами господарювання вимоги законодавства у сфері розрахункових операцій та неможливо підтвердити, що такі порушення вчинені внаслідок обставин непереборної сили (форс-мажору), посадові особи суб'єктів господарювання та особи, які здійснюють розрахункові операції будуть нести адміністративну відповідальність, встановлену ст. 155 прим. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

LIGA360 - універсальний помічник у роботі бухгалтера. Інструменти онлайн-звітності, правові сервіси для бухгалтера, професійні видання та календарі. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини