Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Граничний розмір доходу на єдиному податку досягнуто: як здійснюється перехід на пільгову ставку 2%

Реклама

ДПС вказала на алгоритм дій єдинників (1-3 груп), які перевищили обсяг доходу та виявили бажання перейти на сплату єдиного податку за ставкою 2%.

ФОП - платники єдиного податку (1-3 груп), які перевищили обсяг доходу, визначений для відповідної групи, і в середині календарного кварталу забажали перейти на єдиний податок за ставкою 2%, повинні виконати такі дії:

1) подати заяву щодо переходу на сплату єдиного податку за ставкою 2%. При цьому вони вважаються платниками єдиного податку третьої групи з особливостями, встановленими п. 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ, з наступного робочого дня після подання заяви;

2) подати податкову декларацію платника єдиного податку - ФОП (далі - Декларація) за податковий (звітний) квартал, у якому відбулося перевищення обсягу доходу, з наростаючим підсумком з початку року, упродовж 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу. При цьому в Декларації окремо відображають обсяг доходу, оподаткований за ставкою 15%;

3) сплатити єдиний податок упродовж 10 календарних днів після граничного строку подання такої Декларації відповідно до п. 57.1 і п. 295.3 ПКУ.

Також варто зважати, що першого дня місяця, наступного за місяцем припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, такі платники єдиного податку будуть перебувати на загальній системі оподаткування, оскільки до обрання особливостей оподаткування вже перевищили граничний обсяг доходу, визначений для платників єдиного податку відповідної групи.

Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано у рішенні LIGA360:Бухгалтер. Замов рішення прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини