Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податковий комітет Ради підтримав звільнення від ПДВ та мита імпорту генераторів, акумуляторів та Starlink

Реклама

Нардеп Я.Железняк повідомив, що на минулому тижні були прийняті за основу два законопроекти № 8196 та № 8197 про зміни в Податковий та Митний кодекси.

Розроблено та внесено правки по двом темам:

1. Звільнення від ПДВ та мита безпосередньо генераторів, акумуляторів та Starlink. Щоб не було більше проблем на митниці. Зробили таке ввезення у будь-яких способів - навіть для міжнародних поштових та експрес-відправлень. Без вимог сертифікатів чи інших бюрократичних перепон.

2. На рівні закону буде закріплена можливість зберігати пальне для генераторів без ліцензій на час воєнного стану.

В подальшому Податковий Комітет ВРУ підтримав до другого читання законопроекти № 8196 та № 8197 щодо сприяння відновленню енергетичної інфраструктури України

Із головних новацій:

1. На законодавчому рівні впроваджується ввезення генераторів, іншого обладнення , Starlink без мита та ПДВ, у т. ч.для фізичних осіб. Норма буде діяти до травня 2023 року.

2. Врахували правку щодо розповсюдження такого звільнення і для поштових та експрес-відправлень.

3. Підтримали надання можливості зберігати пальне без ліцензії. За наполяганням Уряду до 2000 літрів, а все що більше треба буде повідомити по декларативному принципу податкову.

4. Звільнили технічну допомогу Energy Community від ПДВ та мита ввезення обладнання для відновлення постачання енергії.

Як швидко знайти форму, бланк або нормативний акт? Понад 1,7 мільйонів документів є у LIGA360. А аналітичні фільтри допоможуть зробити пошук ще зручніше. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини