Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інструкцію про порядок нарахування і сплати ЄСВ змінять: проект наказу

Реклама

Мінфін оприлюднив проект наказу «Про затвердження Змін до Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Документ передбачає, зокрема:

- зміни до Інструкції № 449 та додатків 1, 4 та 5 до неї:

- доповнення переліку підстав, зазначених у пп. 6 п. 2 розділу ІІІ Інструкції № 449, за яких не застосовується вимога щодо нарахування ЄСВ на зарплату (дохід), що не перевищує розміру мінімальної зарплати, до зарплати (доходів) працівників, які працюють за трудовим договором з нефіксованим робочим часом;

- особливості нарахування та сплати ЄСВ платниками, стосовно яких встановлено факт позбавлення їх особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, а також особливостей сплати недоїмки з ЄСВ, пені та штрафів за її несплату на період позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України та протягом шести місяців після звільнення;

- можливість подання додатків 1 та 3 до Інструкції № 449 як у паперовому, так і в електронному вигляді;

- внесення редакційних змін до додатків 4 «Типовий договір про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування» (далі - додаток 4) та 5 «Типовий договір про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування (одноразова сплата єдиного внеску)» для більш зручного відображення періодів, термінів сплати та сум ЄСВ, обов'язкових до сплати, для осіб, які виявили бажання брати участь у системі добровільного страхування, в частині доповнення зазначених додатків графіками сплати та відповідними коментарями.

Як бухгалтеру швидко знайти форму, бланк або нормативний акт? Понад 1,7 мільйонів документів є у LIGA360. А аналітичні фільтри допоможуть зробити пошук ще зручніше. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини