Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пальне для генераторів: за яким КЕКВ придбавати бюджетникам

Реклама

Бюджетні установи закуповують пально-мастильних матеріали, талони, смарт-картки (у т. ч. для транспортних засобів спеціального призначення) за КЕКВ 2210 "Предмети, матеріали, обладнання та інвентар".

Натомість за КЕКВ 2270 "Оплата комунальних послуг та енергоносіїв" проводять платежі з оплати бюджетними установами (організаціями), зокрема, енергоносіїв, включаючи оплату енергоносіїв для виробничих та громадських потреб.

Якщо звернутися до пп. 2.2.7.5 Інструкції № 333, то оплату інших енергоносіїв, які використовують в процесі виробництва теплоенергії або іншого виду енергії (дрова, нафтопродукти (у разі якщо закупівля цього нафтопродукту (пально-мастильних матеріалів), яка не передбачена на інші цілі за КЕКВ 2210), пара, торф, вугілля, природні енергетичні ресурси (ядерна, гідравлічна, геотермальна енергія) тощо), а також видатки, пов'язані із завантаженням та перевезенням зазначених енергоносіїв, здійснюють за КЕКВ 2275 "Оплата інших енергоносіїв та інших комунальних послуг".

Тому, коли закупівля паливно-мастильних матеріалів передбачена за КЕКВ 2210, то зазначені видатки проводять за цим кодом.

Якщо ж бюджетна установа планує придбавати паливно-мастильні матеріали, які використовуватимуть в процесі виробництва теплової енергії або іншого виду енергії (у разі якщо закупівля цього пально-мастильного матеріалу не передбачена на інші цілі за КЕКВ 2210), то видатки здійснюватимуть за КЕКВ 2275.

Джерело: лист ДКСУ від 09.12.2022 р. № 15-12-12/17828.

Готуєте фінансову й бюджетну звітність? Шукайте рекомендації в LIGA360, а також скористайтеся інструментами онлайн-звітності. Замовте LIGA360 прямо зараз, щоб економити робочий час.

Додатково переглядайте статті:

- Боремось із "блекаутом" самотужки: купуємо генератори для бюджетної установи;

- Відновлення будівлі бюджетної установи після "прильотів": обліковуємо наслідки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини