Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи збільшать медикам, фармацевтам та фахівцям з реабілітації розмір зарплат у 2023 році – проект постанови

Реклама

Як відомо, постановою КМУ «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров'я» від 12.01.2022 р. № 2 розмір нарахованої зарплати медичним працівникам закладів охорони здоров'я державної або комунальної форми власності за повністю виконану місячну (годинну) норму праці установлюється у межах фонду оплати праці на 2022 рік:

- на рівні не менше 20 000 грн лікарям (крім лікарів-інтернів) та професіоналам з вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров'я;

- на рівні не менше 13500 грн для посад молодших спеціалістів з медичною освітою (фахових молодших бакалаврів), фахівцям з початковим рівнем (короткий цикл) вищої медичної освіти, першим (бакалаврський) рівнем вищої медичної освіти і магістрів з медсестринства.

Тепер же йдеться про рішення не лише продовжити цей гарантований рівень оплати праці для медиків на 2023 рік, а й пошири його на фармацевтичних працівників та фахівців з реабілітації державних та комунальних закладів охорони здоров'я.

МОЗ вже розробило проект постанови КМУ ««Деякі питання оплати праці медичних, фармацевтичних працівників та фахівців з реабілітації закладів охорони здоров'я».

Проектом постанови пропонується встановити мінімальний розмір оплати праці медичних, фармацевтичних працівників та фахівців з реабілітації закладів охорони здоров'я державної або комунальної форми власності за повністю виконану місячну (годинну) норму праці на рівні не менше:

- 20000 грн для осіб, які займають лікарські посади у закладах охорони здоров'я (крім лікарів-інтернів), а також посади фармацевтів у закладах охорони здоров'я (крім фармацевтів-інтернів), посади професіоналів у галузі охорони здоров'я у закладах охорони здоров'я та посади професіоналів з вищою немедичною освітою у сфері охорони здоров'я;

- 13500 грндля осіб, які займають посади у закладах охорони здоров'я, віднесені єдиними кваліфікаційними вимогами до посад фахівців (крім лікарів- інтернів та фармацевтів-інтернів).

Тож вона дозволять з 1 січня 2023 року підвищити базову зарплату медичним, фармацевтичним працівникам та фахівцям з реабілітації закладів охорони здоров'я державної та комунальної власності. При цьому, згаданий вище рівень заробітної плати не є фіксованим і може бути збільшений керівником закладу охорони здоров'я шляхом встановлення доплат та надбавок з урахуванням складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його роботи.

Більше переваг та можливостей для компаній з новою LIGA360. Тепер кожне корпоративне рішення включає приємні бонуси: сервіси медіамоніторингу та автоматизації договірної роботи. А ще ви знайдете корисні інструменти для керівників, юристів бухгалтерів, HR, PR. Тільки до 31 грудня діє знижка 30%, тож оберіть LIGA360 для 3 чи 5 співробітників прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини