Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розмір нормативу для працевлаштування осіб з інвалідністю не змінився, проте звітність скасували – Держпраці

Реклама

Східне міжрегіональне управління Держпраці нагадало роботодавцям про новації Закону України від 18.10.2022 р. № 2682-IX, який чинний із 06.11.2022 року. Він, зокрема, спрощує облік робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю.

Тепер всю інформацію щодо зайнятості та виконання нормативу з працевлаштування осіб з інвалідністю від роботодавців до Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю надає ПФУ, а саме:

- про створення робочих місць для осіб з інвалідністю, про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю;

- необхідну для обчислення кількості робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю.

Отримана від ПФУ інформація, яка містить ознаки порушень законодавства про створення робочих місць для осіб з інвалідністю, про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю, стане підставою для перевірки.

У свою чергу Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю щороку до 10 березня в автоматизованому режимі з використанням даних Держреєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування та Централізованого банку даних з проблем інвалідності здійснюватиме визначення підприємств, фізичних осіб, які використовують найману працю, які не забезпечили виконання у попередньому році нормативу робочих місць, та надсилатиме їм розрахунок сум адміністративно-господарських санкцій, що підлягають сплаті у зв'язку з невиконанням нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю за попередній рік. Його будуть надсилати у формі електронного документа через електронні кабінети на веб-порталі електронних послуг ФПУ.

Розмір нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю та порядок його обрахування не змінилися.

Додатково переглядайте публікацію «Скасування звіту за формою № 10-ПОІ та облік відомостей про трудову діяльність: що змінив Закон № 2682».

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини