Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС продовжує направляти запити до податкових органів іноземних країн навіть в період війни

Реклама

В період воєнного стану ДПС продовжує процес обміну податковою інформацією в рамках відпрацюванні питань трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування. На це вказує прес-служба ДПС.

Відбувається обмін податковою інформацією з компетентними органами зарубіжних країн, що дієвим засобом блокування подвійного чи дискримінаційного оподаткування.

Результати такого обміну, а саме матеріали, які отримані за спеціальними запитами, впливають на подальші контрольно-перевірочні заходи. Адже пп. 78.1.21 ПКУ передбачена документальна позапланова перевірка у випадку отримання інформації/документів від іноземних державних органів стосовно питань, охоплених під час попередніх перевірок платника, що свідчать про порушення податкового, валютного та іншого законодавства. Таку перевірку проводять виключно стосовно питань, що стали підставою для такої перевірки.

Тож ДПС безперервно працює у напрямі обміну інформацією, направляючи спеціальні запити до іноземних компетентних органів. Отримані відповіді опрацьовуються та використовуються при формуванні доказової бази, якісного документування порушень, забезпечення надходження грошових зобов'язань до бюджету та, як наслідок, формування зразкових кейсів у ході проведення роботи за напрямами трансфертного ціноутворення і міжнародного оподаткування, що, у свою чергу, підсилює позиції ДПС під час судових оскаржень.

Вже отримані матеріали у рамках спеціальних запитів у 80% справ впливають на результативність заходів контролю за дотриманням податкового законодавства у зазначених напрямах.

Захистіть свій бізнес інформацією у новому році. Тільки до 31 грудня ви можете підключити до 5 співробітників компанії до LIGA360 та отримати знижку 30%. А ще ви отримаєте додаткові сервіси медіамоніторингу та договірної роботи. Дізнайтесь більше переваг LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини