Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок заповнення форми 20-ОПП: практичні поради від ДПС

16 грудня 2022, 13:40
1635
0
Автор:
Реклама

Спеціалісти ГУ ДПС у Полтавській області оприлюднили розлогі поради щодо заповнення ф. 20-ОПП.

Так, повідомлення за ф. № 20-ОПП з інформацією про об'єкти оподаткування, які зареєстровані у відповідному державному органі без присвоєння реєстраційного номера (кадастрового номера, реєстраційного номера об'єкта нерухомого майна), подаються до контролюючого органу за основним місцем обліку в паперовому вигляді із доданням копії документа, що підтверджує реєстрацію об'єкта оподаткування в цьому органі. У такому разі графа 12 «Реєстраційний номер об'єкта оподаткування» повідомлення за ф. № 20-ОПП не заповнюється.

Інформація про об'єкти оподаткування, такі як - товари, дохід (прибуток) або його частина, обороти з реалізації товарів (робіт, послуг), операції з постачання товарів (робіт, послуг) - відображається у відповідній податковій звітності платника податків, тому про такі об'єкти оподаткування не потрібно повідомляти у ф. № 20-ОПП.

Нагадуємо, що реалізована можливість подачі повідомлення за ф. № 20-ОПП з ідентифікатором J/F1312002 засобами електронного зв'язку.

Зауважуємо - щодо поданої раніше інформації про об'єкти - подавати Повідомлення за формою № 20-ОПП з позначкою «зміни» необхідно лише у разі виникнення змін у відомостях про об'єкти оподаткування. Якщо зміни у відомостях про сам об'єкт оподаткування відсутні - подавати Повідомлення за формою № 20-ОПП з метою зміни значення коду КОАТУУ на новий код КАТОТТГ не потрібно.

-30% на корпоративне рішення LIGA360 - тільки до 31 грудня. Надайте повноту інформації та інструментів для керівників, юристів, бухгалтерів, HR, PR фахівців. А ще отримуйте бонус для всієї компанії: сервіси медіамоніторингу та автоматизації договірної роботи. Замовляйте LIGA360 за новорічними цінами за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини