Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова розглянула ПДВ наслідки продажу вживаних товарів

Реклама

Про визначення бази оподаткування ПДВ для операцій з постачання вживаних товарів розповіли в Головному управлінні ДПС у м. Києві.

Нагадали, якщо платник податку провадить діяльність з постачання вживаних товарів (комісійну торгівлю), що прийняті за договором комісії в осіб, не зареєстрованих як платники ПДВ, база оподаткування ПДВ - комісійна винагорода такого платника податку.

Коли ж платник ПДВ постачає вживані товари, придбані у осіб, не зареєстрованих як платники ПДВ, за договорами, що передбачають перехід права власності на такі товари, база оподаткування - позитивна різниця між ціною продажу та ціною придбання таких товарів, визначена у порядку, встановленому розділу V ПКУ.

Ціну продажу вживаного транспортного засобу визначають:

- для осіб, не зареєстрованих як платники ПДВ, виходячи з ціни, зазначеної у договорі купівлі-продажу, але не нижче ринкової вартості такого засобу, розрахованої суб'єктом оціночної діяльності, уповноваженим здійснювати оцінку відповідно до закону;

- для платників ПДВ виходячи з договірної (контрактної) вартості, але не нижче звичайних цін.

Для цілей розділу V ПКУ вживаними товарами вважають товари, що були в користуванні не менше року та придатні для подальшого користування у незмінному стані чи після ремонту, а також транспортні засоби, які не підпадають під визначення нового транспортного засобу.

Новий рік - нова LIGA360 для компаній. Забезпечте інформацією ключових співробітників, автоматизуйте медіамоніторинг та договірну роботу вашого бізнесу. До 31 грудня оберіть LIGA360 для 3 чи 5 фахівців, щоб отримати знижку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини