Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємства не зобов’язані повідомляти ДПС про закриття рахунків в іноземних банках

Реклама

Чи надавати до податкового органу повідомлення про закриття рахунків в іноземних банках - відповіли в Головному управлінні ДПС у Запорізькій області.

Там відсилають до ст.ст. 20, 69 та 118 ПКУ, Порядку подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах до контролюючих органів, затвердженого наказом Мінфіну від 18.08.2015 р. № 721 та ст. 62 Закону України «Про банки і банківську діяльність» від 07.12. 2000 р. № 2121-ІІI.

Банки та інші фінансові установи надають повідомлення про відкриття/закриття рахунку платника податків - юридичної особи у день відкриття/закриття рахунку та проводять видаткові операції за таким рахунком після взяття його на облік у контролюючому органі.

Однак ПКУ та іншими нормативно-правовими актами України не передбачено подання до податкового органу юридичними особами повідомлення про відкриття або закриття рахунків в іноземних банках та інших фінансових установах за межами України.

Новий рік - нова LIGA360 для компаній. Забезпечте інформацією ключових співробітників, автоматизуйте медіамоніторинг та договірну роботу вашого бізнесу. До 31 грудня оберіть LIGA360 для 3 чи 5 фахівців, щоб отримати знижку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини