Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 січня 2023 року з’явиться новий вид відпустки без збереження зарплати

20 грудня 2022, 09:10
177340
0
Автор:
Реклама

Із 01.01.2023 р. мають запрацювати зміни до ст. ст. 10 та 25 Закону України «Про відпустки», внесені Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування місцевої та добровільної пожежної охорони» від 16.11.2022 р. № 2750-IX.

Так, відповідно до п. 9-1 ч. 14 ст. 10 Закону України «Про відпустки» за бажанням працівника в зручний для нього час будуть надаватися щорічні відпустки працівникам, які є членами пожежно-рятувальних підрозділів для забезпечення добровільної пожежної охорони не менше року.

Слідкуй за змінами законодавства щодо дистанційної роботи, оплати праці чи звільнення працівників в умовах воєнного стану. Все потрібне для HR-фахівця й кадровика є у LIGA360. Замовляй сьогодні.

Водночас п. 19 ст. 25 Закону України «Про відпустки» передбачено надання ще одного виду відпустки без збереження заробітної плати, що надається працівникові в обов'язковому порядку. Таким правом зможуть скористатися працівники, які є членами пожежно-рятувальних підрозділів для забезпечення добровільної пожежної охорони не менше року, - тривалістю до 5 календарних днів щороку, а також члени добровільних формувань цивільного захисту - тривалістю до 5 календарних днів у рік залучення їх до виконання завдань із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у складі добровільних формувань цивільного захисту.

Новий рік - нова LIGA360 для компаній. Забезпечте інформацією ключових співробітників, автоматизуйте медіамоніторинг та договірну роботу вашого бізнесу. До 31 грудня оберіть LIGA360 для 3 чи 5 фахівців, щоб отримати знижку.

Читайте також «Які варіанти відпустки без збереження зарплати можна взяти під час війни - підказали в Держпраці».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини