Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Платники податків із 25 грудня можуть підтвердити неможливість вивезти первинні документи із територій бойових дій та з окупації

Реклама

Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, та територій, тимчасово окупованих збройними формуваннями російської федерації, затверджується Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій за погодженням з Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій. Цього вимагає постанова КМУ від 06.12.2022 р. № 1364.

На неї звернули увагу податківці, адже таке рішення дозволяє повноцінно реалізувати право платників податків підтвердити неможливість вивезення первинних документів та/або їх втрату відповідно до пп. 69.28 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Тому, починаючи з 25 грудня 2022 року у платників податків з'явиться можливість скористатися спеціальними правилами для підтвердження неможливості вивезення первинних документів у зв'язку з їх знаходженням на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, та на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями російської федерації, та/або їх втрату, оскільки, втрата документів, що не пов'язана із зазначеними підставами, не надає права платнику податків/податковому агенту застосовувати положення пп. 69.28 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Для зменшення податкового навантаження на платників податків, які опинилися у скрутному становищі у зв'язку з повномасштабним вторгненням російської федерації на територію України, внесено зміни до ПКУ, якими для платників податків, які зареєстровані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих збройними формуваннями російської федерації, діють спеціальні правила та спрощення.

Новий рік - нова LIGA360 для компаній. Забезпечте інформацією ключових співробітників, автоматизуйте медіамоніторинг та договірну роботу вашого бізнесу. До 31 грудня оберіть LIGA360 для 3 чи 5 фахівців, щоб отримати знижку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини