Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли можна повернути надміру або помилково сплачений ЄСВ: алгоритм дій

Реклама

Процедуру зарахування у рахунок майбутніх платежів ЄСВ або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів ЄСВ, в тому числі тих, які сплачені через єдиний рахунок, визначає наказ Мінфіну від 23.07.2021 р. № 417. Про це нагадують в Центральному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків.

У випадку надмірної сплати ЄСВ на рахунок 3556 податковий орган зараховує ці суми у рахунок майбутніх платежів за тим самим рахунком, відповідно до встановленого розміру ЄСВ та у порядку календарної черговості виникнення зобов'язань платника з цього платежу.

Повернення коштів здійснюють у випадках:

1) надмірної або помилкової сплати ЄСВ та/або застосованих фінансових санкцій на належний рахунок 3556;

2) помилкової сплати ЄСВ та/або застосованих фінансових санкцій на неналежний рахунок 3556;

3) помилкової сплати сум ЄСВ та/або застосованих фінансових санкцій на бюджетний рахунок за надходженнями;

4) помилкової сплати податкових зобов'язань з податків, зборів, штрафних (фінансових) санкцій та пені, передбачених ПКУ та іншими законами, на рахунок 3556;

5) виявлення технічної та/або методологічної помилки за сумами, які були зараховані на рахунок 3556 з єдиного рахунку.

Повернення проводять на підставі заяви про повернення коштів.

Заяву про повернення коштів з рахунків 3556 подають до територіального органу ДПС за місцем обліку надміру та/або помилково сплачених коштів. Її можна подати в електронній формі через електронний кабінет.

До Заяви обов'язково додають копію розрахункового документа (квитанції, платіжного доручення тощо), що підтверджує сплату коштів на рахунок 3556 (до заяви в електронній формі - електронну копію зазначеного документа). Копія цього документа завіряє платник особисто.

-30% на корпоративне рішення LIGA360 - тільки до 31 грудня. Надайте повноту інформації та інструментів для керівників, юристів, бухгалтерів, HR, PR фахівців. А ще отримуйте бонус для всієї компанії: сервіси медіамоніторингу та автоматизації договірної роботи. Замовляйте LIGA360 за новорічними цінами за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини