Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова служба продовжує фіксувати численні порушення в реквізитах фіскальних чеків

Реклама

Роздрібна торгівля алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним, де необхідно застосовувати РРО/ПРРО, постійно на контролі в ДПС - заявляють податківці..

Податковий контроль в переважній більшості випадків встановлює порушення вимог щодо форми та змісту розрахункових документів при продажу товарів підакцизної групи.

Встановлено випадки продажу підакцизних товарів без використання режиму програмування найменувань товарів із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД та не відображення/не вірного відображення реквізитів марок акцизного податку в розрахункових документах, які створюють РРО при розрахункових операціях з продажу алкогольних напоїв.

Найбільше суб'єкти господарювання допускають порушення в частині не відображення/не вірного відображення обов'язкових реквізитів розрахункових документів, зокрема:

- у розрахункових документах з продажу підакцизних товарів неточна інформація щодо коду УКТ ЗЕД (відображається частина коду УКТ ЗЕД - підгрупа, група тощо);

- відображено коди УКТ ЗЕД у розрахункових документах за допомогою поєднання літер та цифр;

- відсутні у розрахункових документах серія та номер марок акцизного податку при продажу алкогольних напоїв;

- невірно відображено реквізити марок акцизного податку (серія та номер) - відображається поєднання букв та символів, які не відносяться до реквізитів марок акцизного податку, показана більша/менша кількість цифрових та літерних позначень, відображаються літери без використання регістра.

Такі порушення унеможливлюють формування актуальної інформації щодо обсягів продажу пального та тютюнових виробів, а також визначення обсягів продажу алкогольних напоїв для контролю за повнотою сплати акцизного податку з роздрібного продажу таких товарів.

Як швидко знайти форму, бланк або нормативний акт? Понад 1,7 мільйонів документів є у LIGA360. А аналітичні фільтри допоможуть зробити пошук ще зручніше. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини