Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бюджетникам змінили застосування окремих КЕКВ при оплаті платежів

Реклама

Мінфін наказом від 30.11.2022 р. № 400 скоригував норми Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету.

Серед змін:

1. Уточнено, що за КЕКВ 2210 "Предмети, матеріали, обладнання та інвентар" оплачують придбання та виготовлення жалюзі, ролетів, металевих грат, віконних та дверних блоків (незалежно від вартості). За цим же КЕКВ проводять оплату засобів протипожежного захисту.

2. За КЕКВ 2230 "Продукти харчування" придбавають кейтерингові послуги для для лікувально-профілактичних закладів, будинків-інтернатів, закладів освіти та інших установ (організацій) згідно із законодавством; ля безкоштовного дитячого харчування дітей до двох років з малозабезпечених сімей; для спецхарчування осіб, які працюють у шкідливих умовах: продовольчі пайки тощо.

3. Авансовий внесок з орендної плати проводитимуть за КЕКВ 2240 "Оплата послуг (крім комунальних)".

4. За КЕКВ 2271 "Оплата теплопостачання" та 2272 "Оплата водопостачання та водовідведення" здійснюють оплату за абонентське обслуговування.

5. Уточнено, що за КЕКВ 2282 "Окремі заходи по реалізації державних (регіональних) програм, не віднесені до заходів розвитку" проводять оплату підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування за договорами у закладах освіти, підприємствах, установах, організаціях будь-якої форми власності, які мають необхідну ліцензію на проведення таких професійних навчань або які провадять освітню діяльність без відповідної ліцензії, та результатом яких є отримання відповідного документу про підвищення кваліфікації (сертифікат, посвідчення, свідоцтво тощо) згідно із законодавством.

Готуєте фінансову й бюджетну звітність? Шукайте рекомендації в LIGA360, а також скористайтеся інструментами онлайн-звітності. Замовте LIGA360 прямо зараз, щоб економити робочий час.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини